Archive for ianuarie, 2009
Uleiul de babassu
Dintre ingredientele mai putin cunoscute noua este si uleiul de babassu (sau mai degraba untul de babassu, fiind in stare solida), un ulei valoros si folosit in anumite produse cosmetice, pentru proprietatile sale remarcabile. Eu am descoperit uleiul de babassu o data cu unturile de corp de la Attirance, care au in compozitie si acest ingredient.
Babassu (sau basia in latina) este un palmier originar din Brazilia, care atinge in general inaltimi de 20 de metri.
Pentru regiunea amazoniana din America de Sud, unde cresc si se simt confortabil, palmierii babassu sunt considerati importante resurse economice si industriale.

Uleiul se extrage din samburii de palmier Babassu, este un ulei bogat in acizii grasi lauric si miristic. Acesti acizi au puncte de topire apropiate temperaturii corpului uman, astfel ca in momentul aplicarii, uleiul de babassu incepe sa se topeasca datorita caldurii corpului. Transferul de caldura care se realizeaza intre corp si uleiul de babassu da pielii o senzatie de racorire. O data aplicat pe piele ii ofera acestea un strat protector si o senzatie de bine.

Uleiul de babassu are proprietati similare uleiului de cocos si este flosit in industria cosmetica. Este un foarte bun emolient, ceea ce il face adecvat pentru preparatele pentru masaj, unturi de corp, balsamuri de par sau de buze.
Add comment ianuarie 2, 2009


