Posts filed under '5) Relaxare si frumusete'
Uleiul de babassu
Dintre ingredientele mai putin cunoscute noua este si uleiul de babassu (sau mai degraba untul de babassu, fiind in stare solida), un ulei valoros si folosit in anumite produse cosmetice, pentru proprietatile sale remarcabile. Eu am descoperit uleiul de babassu o data cu unturile de corp de la Attirance, care au in compozitie si acest ingredient.
Babassu (sau basia in latina) este un palmier originar din Brazilia, care atinge in general inaltimi de 20 de metri.
Pentru regiunea amazoniana din America de Sud, unde cresc si se simt confortabil, palmierii babassu sunt considerati importante resurse economice si industriale.

Uleiul se extrage din samburii de palmier Babassu, este un ulei bogat in acizii grasi lauric si miristic. Acesti acizi au puncte de topire apropiate temperaturii corpului uman, astfel ca in momentul aplicarii, uleiul de babassu incepe sa se topeasca datorita caldurii corpului. Transferul de caldura care se realizeaza intre corp si uleiul de babassu da pielii o senzatie de racorire. O data aplicat pe piele ii ofera acestea un strat protector si o senzatie de bine.

Uleiul de babassu are proprietati similare uleiului de cocos si este flosit in industria cosmetica. Este un foarte bun emolient, ceea ce il face adecvat pentru preparatele pentru masaj, unturi de corp, balsamuri de par sau de buze.
Add comment ianuarie 2, 2009
Piele de zeita
Cu siguranta “pielea de zeita” nu este un concept inventat in zilele noastre, ci unul care a facut istorie. Si oricat s-ar reinventa standardele de frumusete, pielea matasoasa a ramas in toate timpurile motiv de admiratie. Fara sa facem prea multe sapaturi, ci bazandu-ne doar pe intuitie am putea spune ca zeite, regine, printese aveau secretele lor de frumusete, dar multa vreme am crezut ca tehnologia ne va aduce mai aproape de retete mult mai eficiente. Acum ne intoarcem la leacuri si retete pe care anticii le foloseau si care erau inspirate de bogatia naturii.
Despre proprietatile laptelui de capra stiau si grecii si romanii si egiptenii. Pentru acestia, laptele de capra era si aliment de baza si tratament pentru piele. Tot in lapte de capra se imbaia si Cleopatra pentru a-si pastra frumusetea pielii.
Daca am vorbi pe scurt despre proprietatile sale am spune: antiinflamator, antibacterian, antialergic si antiimbatranire.
Laptele de capra in uz extern se recomanda pentru piele lipsita de vitalitate si stralucire, pentru piele imbatranita sau uscata, pentru piele iritata sau arsa, pentru pielea bebelusilor sau cea afectata de alergii. Este bogat in aminoacizi, minerale si vitamine si se absoarbe repede in piele, astfel ca este capabil sa restabileasca rapid necesarul de vitamine si minerale. Contine un acid gras (acidul caprilic) care are proprietatea de reduce PH, protejand astfel pielea de invazia bacteriilor. Este, de asemenea, bogat in triptofan (alt aminoacid esential) care are prorietarea de a elimina tensiunile nersvoase si de a reduce durerea. Vitaminele A, E si B6 (riboflavina) confera proprietati puternic antiimbatrinire si regenerative laptelui de capra. Riboflavina, de exemplu, participa activ in procesele metabolice, ajuta la formarea anticorpilor si a celulelor pielii. Fiind cel mai bine tolerat lapte atat in uz extern cat si in uz intern, dermatologii il recomanda in mod frecvent persoanelor cu dezechilibre ale pielii, fie ca este vorba de eczeme, alergii sau psoriazis. Si atunci cand soarele devine dusmanul pielii, producand arsuri si crescand riscul de cancer de piele ne putem gandi la laptele de capra ca la un aliat.
Iar atunci cand nu putem dispune de lapte de capra in forma naturala pentru ingrijirea pielii, sapunurile naturale cu lapte de capra sunt cea mai buna alegere.
Recomandarea mea este sapunul cu lapte de capra si ulei de masline produs de ATTIRANCE, pe care il puteti achizitiona online la www.sensis.ro
Maia Lazar
Add comment mai 16, 2008
Ulei de ricin -intrebuintari
Uleiul de ricin este in special cunoscut pentru proprietatile sale interne de purgativ si laxativ. De fapt, acestea sunt si intrebuintarile sale scrise pe eticheta. Alte proprietati ale uleiului de ricin tine de intrebuintarile sale externe. Una dintre ele este aceea de hranire si hidratare a tegumentelor. O alta ar fi aceea de stimulare a cresterii parului. Hai sa vedem cateva intrebuintari ale uleiului de ricin deosebit de importante pentru frumusete.
Negii – Uleiul de ricin poate vindeca negii, de care ne dorim atat de mult sa scapam. In acest scop, trebuie masata cu ulei de ricin portiunea de piele de doua ori pe zi, cate un sfert de ora. Trebuie ca pielea sa fie masata cu miscari circulare si energice, astfel incat uleiul sa intre cat mai bine in piele. Acelasi tratament se poate aplica si in cazul alunitelor.
Pielea intarita si bataturile – Pentru pielea intarita de pe coate, spre exemplu, este bine sa se unga portiunea de piele cu ulei de ricin. Apoi se aplica o bucata de bumbac pe pielea inmuiata cu ulei de ricin si se tine cel putin o ora. Se repeta tratamentul in fiecare seara. Pentru bataturi sau pielea intarita de pe talpi, este bine sa se unga talpa, in special zonele afectate, cu ulei de ricin si apoi sa incaltam niste sosete de bumbac, pe care sa le tinem in picioare cel putin 2-3 ore. Se repeta de asemenea tratamentul in fiecare seara.
Unghii mai rezistente – Pentru cele care au unghii care se exfoliaza sau rup usor, este indicat tratamentul cu ulei de ricin. Seara se da jos de pe unghii lacul si se aplica ulei de ricin pe unghii. Se sta minim o ora cu uleiul pe unghii si se maseaza in continuu. Tratamentul ar trebui urmat minim doua luni pentru rezultate.
Gene mai lungi - Pentru cele care isi doresc gene mai lungi, salvarea este tot uleiul de ricin. Se aplica pe gene in fiecare seara inainte de culcare, iar a doua zi de dimineata se spala cu grjia fata. Dupa circa o luna, vom remarca rezultatele uimitoare. Metoda este testata si o puteti aplica cu incredere. Pentru usurinta, puteti folosi o periute de la o mascara mai veche pentru a aplica uleiul pe gene.
Sprancene netede si lucioase – Daca aveti probleme cu sprancenele si vi se pare ca acestea sunt cam razlete, raspunsul este tot uleiul de ricin. Acesta poate fi aplicat in fiecare seara, de preferinta tot cu o periuta mai veche pentru rimel, si dimineata trebuie sa avem grija sa ne curatam fata in profunzime. Uleiul de ricin ne va ajuta in maxim o luna sa capatam sprancene mai netede si mai egale.
Probleme de cadere a parului – Pentru cei care au probleme cu caderea parului sau “chelie”, uleiul de ricin este o solutie la indeamana. Tratamentul pentru par presupune masarea pielii capului cu ulei de ricin din abundenta inainte de culcare timp de trei zile pe saptamana. Bineinteles, a doua zi pielea capului trebuie bine spalata si clatita.
Articol preluat din ele.ro
Add comment mai 16, 2008
Sarea de baie, proprietati – Articol 121 (de Simona Esanu)
Piele moale, catifelata, relaxare, sanatate si mai ales adio stres, toate acestea sunt beneficiile unei bai cu sare. E un rasfat la pret accesibil, pe care ar trebui sa il incerci mai des, in special datorita faptului ca ai numai de castigat. Sarea de baie regleaza anumite functii ale unor organe si ajuta la vindecarea unor afectiuni.
Mai multe optiuni
Sarea de baie poate fi de multe feluri: spumanta, parfumata, sulfo-iodurata, cu plante medicinale, efervescenta, cu microhidrina, colorata, etc. Atunci cand ti-ai planuit o baie relaxanta, cu sare, rezerva-ti o jumatate de ora, ca sa nu te grabesti. Pur si simplu sa te cufunzi in cada si sa devii moale precum un burete care absoarbe ingredientele ce plutesc in apa. Apa si caldura degajata de ea, faptul ca esti intr-un spatiu intim unde grijile nu au ce cauta si sarea te vor destinde, iar corpul va scapa de tensiune. Meditatia in apa cu sare s-a dovedit a fi mereu o ‘oaza’ in programul incarcat al unei zile.
O baie sanatoasa
Mai intai pui sarea in cada, circa 100-120 de grame sau mai putin si apoi lasi apa sa curga puternic. Jetul de apa va ajuta la formarea spumei (daca e sare spumanta). Pentru mai multa spuma apa se poate agita si cu mana. Pentru ca plantele reprezinta puterea naturii si cand faci baie ar trebui sa le utilizezi. In comert exista sare de baie cu plante medicinale, care actioneaza terapeutic. Ea ajuta in cazul afectiunilor reumatice articulare (tendinite, miozite, etc), cronice inflamatorii, degenerative (artroze, spondiloze), tulburarilor circulatorii periferice, afectiunilor sistemului nervos periferic, depresiei, stresului, problemelor de somn, etc. Sarea de baie infrumuseteaza si epiderma, ajuta la detoxifiere si iti incarca bateriile. Plantele recomandate in combinatiile cu sarea sunt: lavanda pentru calmare, menta impotriva durerilor de cap, pin sau brad pentru relaxare, lamaie pentru concentrare, eucalipt pentru un tonus mai bun si clasicul trandafir. Pe langa sarea de baie cu plante medicinale poti adauga, ca sa potentezi efectul baii, uleiuri volatile de lavanda, menta, brad, salvie, eucalipt, trandafir, cimbru, etc. Sarea de baie nu este indicata daca ai o afectiune cardiovasculara (ischemica), hipertensiune, probleme dermatologice, leziuni cutanate, insuficienta cardiaca, afectiuni de natura varicoasa mai grava sau boli infecto-contagioase (precum varicela). Orice sare de baie trebuie sa fie un produs testat si avizat.
Efervescenta
O baie cu sare eferfescenta are un farmec in plus. Vestea buna e ca acum se gasesc atat de multe variante de sare efervescenta incat o sa te simti ca intr-o cofetarie cand nu stii ce prajitura sa alegi mai degraba. Aromele sunt absolut incantatoare. Pentru o piele tanara cauta sare efervescenta cu albastrele sau cafea. Sarea cu aroma de banane te relaxeaza, vanilia e seducatoare si iti sporeste sex appeal-ul, pentru o aroma apetisanta iti recomand sarea cu pepene galben, iar pentru o piele divin de fina cauta sarea cu miere si lapte. Mai exista sare de baie efervescenta cu aroma de: rozmarin, lamaie, trandafir, capsuni, galbenele, piersici, portocale, ceai verde, iasomie, mar, prune, frisca si capsuni, patchouli, musetel, etc.
1 comment mai 16, 2008
Frumusete cu ajutorul berii
Prima amintire despre utilizarea berii in scop cosmetic o am cam de pe la 15 – 16 ani, cand la plaja fiind, mama mi-a spus ca imi pot da cu bere pe piele pentru a capata un bronz mai frumos. Nu imi aduc aminte exact ce explicatii mi-a dat ea atunci (cu siguranta a fost o recomandare argmentata, insa), dar asocierea mi-a ramas in minte. Si pentru ca de fel nu resping idei noi, ci le duc intr-o zona tampon, pentru a le verifica si valida, mi-am construit in timp propria argumentatie.
In primul rand, berea este bogata in vitamine din grupa B, vitamine A si E. Dintre B-uri, acidul folic (B9) este esential pentru metabolismul celular. Minerale nu lipsesc nici ele: seleniu (antioxidant, anticancerigen), magneziu (regenerator si tonic), fosfor (responsabil de producerea energiei nervoase, intelectuale si sexuale), potasiu (tonic, responsabil de echilibrul apei in organism). Acest complex are efecte benefice asupra pielii si parului, chiar si atunci cand este folosit in uz extern, fie ca atare, fie in produse cosmetice.
Merita, asadar, sa valorificam proprietatile berii, daca ne dorim o piele mai frumoasa, par rezistent, sclipitor si cu volum. In Cehia, de exemplu, s-a deschis primul centru spa pe baza de bere, care ofera bai cu bere, masaj si impachetari cu bere si cosmetice cu bere. Daca aveti rezerve fata de folosirea directa a berii, de teama mirosului specific pe care pielea si parul le-ar capata, cea mai buna solutie este folosirea produselor cosmetice pe baza de bere, iar sugestia noastra este gama de specialitati cu bere Manufaktura, tot din Cehia.
Gama de produse pe baza de bere de la Manufaktura are grija si de fata, si de corp si de par si include: sampon cu bere, balsam de par cu bere, gel de dus cu bere, sapun cu bere, ulei spumant de baie cu bere si masca de fata cu bere.
Author: Maia
Add comment aprilie 8, 2008
Eucalipt -proprietati

Add comment aprilie 3, 2008
Metode de relaxare – Sarea de baie
Atunci cand te simti coplesita de stres si oboseala sau cand simti ca ai nevoie de o binemeritata sedinta spa, solutia este mai simpla si mai comoda decat v-ati imagina: o baie relaxanta, in liniste sau pe ritmuri suave, in lumina difuza a lumanarilor…si ingredientul secret – sarea de baie. Sarea de mare provoaca o serie de reactii mecanice, dezlantuind, in tot organismul, procese biologice, biochimice si biofizice, care conduc nu numai la rasfatul simturilor dar si la normalizarea functionarii diverselor organe si la vindecarea diferitelor boli (cardiovasculare, nevralgice, ginecologice, abdominale, dermatologice, psihice, sexologice, osteoarticulatorii).

Sarurile de baie sunt folosite in scopuri terapeutice, pentru calmarea durerilor, in tulburarile circulatiei periferice, si eliminarea stresului…pana si gandurile ni le pune in ordine. Foarte important este timpul petrecut in cada, care trebuie sa fie de cel putin 20 de minute, pentru a permite esentelor sa-si faca efectul, efect ce difera de la o aroma la alta. Spre exemplu, lamaia ajuta la concentrare, salvia este relaxanta, euforica si afrodisiaca, lavanda elibereaza caile respiratorii si alunga insomniile, menta calmeaza digestia si durerile de cap, echilibreaza starea emotionala, mandarina reda buna-dispozitie, rozmarinul revigoreaza, trandafirul are efect calmant si antidepresiv (baile cu petale de trandafiri erau preferatele Cleopatrei).

Pentru un efect si mai intens, sarea se poate combina si cu alte ingrediente cu efect calmant si hidratant, precum untul de cacao, laptele praf sau uleiurile esentiale (care trebuie sa fie neaprat naturale. PS: Cea mai buna si mai eficienta aromoterapie este in doi!
Reteta folosita de Cleopatra: 2 cesti de sare; 1 lingurita de avocado; 1 lingurita de jojoba; 1 lingurita de unt de shea; ulei vegetal obtinut prin presare la rece.
Retete la indemana oricui: 2 litri de lapte si 6 linguri cu miere sau 2 linguri de ulei pentru corp si 1 l de lapte.

Articol preluat din Kudika
Add comment aprilie 2, 2008





